پروپوزال چیست؟ و ساختار یک پروپوزال
تعریف پروپوزال
در واقع، واژه پروپوزال برگرفته شده از واژه propose به معنای پیشنهاد دادن است. به عبارت دیگر میتوان گفت معنی پروپوزال یا proposal چیزی شبیه «پیشنهاده پژوهشی» است. این معنی برای واژه پروپوزال از سوی فرهنگستان ادب فارسی انتخاب شده است. در حقیقت پروپوزال، طرحی است که در ذهن دارید و میخواهید آن را عملی کنید و باید آن را به صورت استاندارد و مکتوب به گروهی پیشنهاد بدهید. در زیر به بیان ساختار یک پروپوزال جهت انجام و نگارش پروپوزال می پردازیم.
ساختار یک پروپوزال
شما باید بدانید نقطه آغاز و پایان تحقیق شما کجاست و با هدف تحقیق آشنایی داشته باشید. پس پروپوزال نقشه و طرح کلی پروژه شماست. پس اگر نمیخواهید در جلسه دفاع پروپوزالتان سوالپیچ شوید، باید سعی کنید پروپوزالی دقیق و مدون ارائه دهید.
تحقیقاتی که در قالب یک پروپوزال نوشته میشوند اغلب دارای جنبۀ درخواستی و پیشنهادی هستند. غالبا یک تحقیق پیشنهادی برای مجاب کردن سایر افراد است تا از این طریق ارزش، قابلیت و نیز برنامۀ کاری در تحقیقات فرد به تصویب برسد. بدون در نظر داشتن حیطۀ تحقیقاتی و تخصصی دانشجویان، همۀ پیشنهادهای پژوهشی باید در راستای پاسخگویی به سوالات زیر باشد:
چه برنامه ایی برای این کار تحقیقاتی وجود دارد؟
هدف از انجام تحقیق چیست؟
نحوۀ اجرایی کردن این تحقیقات چگونه است؟
سوالات مذکور رکن اصلی پروپوزالنویسی محسوب می شوند لازم است عنوانی که برای پروپوزال انتخاب میشود حاوی اطلاعات کلی باشد تا از این طریق خوانندگان و مخاطبان انها را مجاب نماید و بتواند نشان دهندۀ موضوعات مهمی باشد.
پروپوزالنویسی دانش و مهارتی است که پژوهشگران دانشگاهی و کسانی که طرحهای پژوهشی به سازمانها ارائه میکنند می بایست با آن آشنایی داشته باشند تا بتوانند پروپوزال های با کیفیت و قوی ارائه کنند. در این راستا موسسه مرکز مشاور با ارئه خدمات مشاوره انجام پروپوزال و پایان نامه در اصفهان و شهرستان ها اماده خدمت رسانی به دانشجویان عزیز می باشد.
پروپوزال از چه قسمتهایی تشکیل میشود؟
عنوان موضوع
- مهم ترین عنصری که باید در نظر داشته باشید علاقه خود شماست. البته باید در نظر داشته باشید از موضوع کاری استاد راهنمایتان دور نشوید.
- یک موضوع خوب باید مختصر و مفید باشد نه خیلی بلند که خواننده را خسته کند و نه آنقدر کوتاه که هسته مطلب عرضه نشود.
- یک موضوع خوب باید بدیع و نو باشد. مهمترین چیزی که از یک پژوهش دانشگاهی یا پروژه کاری مد نظر داوران و انجام دهندگان آن کار قرار دارد، تازه و نو بودن آن است.
- یک موضوع خوب باید واقعبینانه و عملیاتی باشد. شاید شما دوست داشته باشید موشک هوشمند با برد n کیلومتر بسازید ولی آیا در حوزه کاری شماست؟ با توان شما همخوانی دارد؟ امکاناتتان به شما اجازه این کار را میدهند؟
- یک موضوع خوب باید همسان با سطح تجارب شما باشد.
بیان مسئله
این قسمت باید واضح و روشن باشد به طوری که مطمئن شوید کسانی که قرار است آن را بخوانند بدون آن که برایشان سوال ایجاد شود، دلیل این تحقیق را متوجه میشوند. بهتر است نظم موجود در این قسمت برای خودتان واضح باشد.
سوالات و فرضیات
در این مرحله از نگارش پورپوزال proposal باید سوالات پیش رو را در غالب چند سوال کوتاه و معمولا در نیم سطر یا یک سطر بنویسید. نوشتن سوالات تحقیق به شما کمک میکند بدانید برای چه هدفی و چرا قصد نوشتن این مقاله و پایاننامه را دارید.
شما باید تمام سوالاتی که ذهن شما را درگیر این موضوع کرده است را به روش بارش مغزی بنویسید یعنی ابتدا تمام سوالاتی که به ذهن شما خطور میکند را بنویسید و بعد بین آنها چند سوال را انتخاب کنید و در پورپوزال proposal وارد کنید در آخر فرضیات و پاسخ احتمالی به سوالات را بنویسید.
ابزار تحقیق
در برخی رشتهها لازم است برای انجام تحقیق از یک سری ابزار بهره بگیرند مثلا نیاز به تدوین پرسشنامه یا استفاده از پرسشنامههای قبلی وجود داشته باشد و یا نیاز باشد اسناد موجود در کتابخانهها را بررسی کنید یا در رشتههای پزشکی، آزمایشاتی انجام دهید. به هر حال همه این ابزارها را واضح شرح دهید.
پیشینه تحقیق یا مرور ادبیات
پیشینه تحقیق که گاهی به آن مرور ادبیات میگویند، برگردانده شده و معادل عبارت انگلیسی litrature review است. در قسمت پیشینه تحقیق یا مرور ادبیات پروپوزال، کارهای پیشین را توضیح میدهید. مقالات قبلی و یا کتابهای مرتبط را بررسی میکنید و دقیقا مشخص میکنید که چه روشهای مختلفی برای حل هر یک از اجزای مسئله یا پاسخ به سوالات مطرحشده در بیان مسئله اجرا شده است.
همچنین باید منابعی (مقالات و کتب) را که میخواهید از آن در نوشتن پایاننامه یا تحقیق خود استفاده کنید، مشخص نمایید و با جزئیات کافی بیان کنید که چرا که میخواهید از آنها کمک بگیرید و روند طی شده را توضیح دهید. در این حالت است که دقیقا مشخص میکنید در این روند شکل گرفته، کدام سنگ را قرار است بردارید. شما باید از نقط ضعف و قوت کارهای پیشین به نحو احسن استفاده کنید.
در مرحله نوشتن پیشینه تحقیق شاید نیاز به ترجمه مقالات مرتبط نیز پیدا کنید. اگر خودتان زبان انگلیسی (یا در برخی رشتهها عربی یا فرانسوی) را به خوبی میدانید، کارتان با سرعت بیشتری جلو خواهد رفت. در غیر اینصورت نیز از خدمات با کیفیت موسساتی همچون مرکز مشاور با قیمت مناسب میتوانید استفاده نمایید.
روش و مراحل تحقیق
روش و مراحل تحقیق مهمترین رکن پروپوزال شما را شامل میشود. شما در این قسمت نوع تحقیق و مراحل انجام آن را بیان میکنید. در واقع هر کاری که انجام دادهاید و یا می خواهید انجام دهید را در این قسمت بازگو میکنید. همچنین ممکن است لازم باشد یک جدول زمانبندی ارائه کنید که به هر یک از اجزای برنامه طی چه بازهی زمانی خواهید رسید.
این بخش بیشتر از آن که برای داوران و کسانی که قرار است در برابر آنها از پروپوزال و پایاننامه دفاع کنید، برای خودتان مهم است و به انجام بهتر تحقیق کمک میکند. از این رو پیشنهاد میشود آن را جدی بگیرید و با دقت تمام انجام دهید.
استفاده از منابع خارجی و معتبر علمی در پورپوزال
توجه داشته باشید که برای نوشتن یک پورپوزال پایاننامه باید از منابع علمی معتبر استفاده کنید. این مرحله از پورپوزال اهمیت کار شما را برای داوران مشخص میکند.
در استفاده از منابع باید به علمی بودن آن اطمینان داشته باشید یعنی نمیتوانید از سایتهای نامعتبر یا مقالاتی که هیچ رفرنسی برای مبدا ارجا آن وجود ندارد استفاده کنید باید دقت کنید مقلات از درجه بالایی اعتبار علمی برخوردار باشد سعی کنید مقالات را از سایتهای مانند IEEE, ISI, WILEY, PUBMED, PROQUEST ,OXFORD JOURNALS و … میتوانید دانلود و نسبت به استفاده در پورپوزال اقدام کنید.
شماره تماس های موسسه: 09109272509(واتساپ، تلگرام، سروش)، 09106769901، 03145267077
افتخار این را داریم که بستری را برای آموزش و مشاوره پایان نامه، مشاوره پروپوزال کارشناسی ارشد و دکتری، مشاوره نگارش مقاله و تحلیل اماری در اصفهان و سراسر ایران ایجاد کرده ایم و زمینه را برای ارتباط و همکاری با دانشجویان ارشد و دکتری در تمامی رشته ها و تمامی دانشگاه های کشور فراهم آورده ایم.
http://www.markazmoshaver.ir ادرس سایت
http://t.me/markazmoshaver8 ادرس کانال تلگرام
http://www.instagram.com/markazmoshaver8 ادرس پیج اینستا
http://plus.google.com/117151042928594180239 لینک گوگل پلاس
http://twitter.com/markazmoshaver1 ادرس تویتر
http://markazmoshaver.blogfa.com وبلاگ موسسه مرکز مشاور
نظرها 0
هیچ نظری برای این کالا وجود ندارد